Trajnostno

Kako porabiti riž?

Ste skuhali dovolj riža, da bi lahko nahranili vso vas? Se zgodi. Precej pogosto, pravzaprav.

Preberi več

4 ideje za obed na prostem

Naravnost grozovit prizor se odpre pred nami, ko se na lep dan sprehodimo mimo kakšne priljubljene lokacije za piknik in opazimo, kakšno svinjarijo ...

Preberi več

Gojena morska hrana

Ste v restavraciji že kdaj povprašali, ali je riba divja ali gojena? Kaj pa, ali je zrezek od divjega ali gojenega goveda? O ...

Preberi več

Velikonočni burgerji

Burger z velikonočno šunko, kaj takega!

Poglej recept

Rižota s šunko, sirom in grahom

Kako porabiti velikonočno šunko?

Poglej recept

Velikonočni narezek, postrežen na naravi prijazen način

Vas skrbi za okolje in zato neradi kupujete narezane delikatese, ovite v plastiko? Imate obenem radi njihovo praktičnost in ne želite izgubljati dragocenega ...

Preberi več

Velikonočna nadevana jajca – piščančki

Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin

Poglej recept

Nič naj ne gre v nič

Od časa do časa si je treba vzeti trenutek za premislek o svojem načinu življenja – kaj vam je najbolj drago, kaj bi ...

Preberi več

Nova priložnost za mlade na svetovnem kulinaričnem odru

Podjetje S.Pellegrino je pred nekaj dnevi napovedalo novo, že 6. izvedbo tekmovanja S.Pellegrino Young Chef Academy, globalne pobude za odkrivanje in podporo najbolj ...

Preberi več

Adijo, prepolni koši

Posvetimo se košu z embalažo. S spremljanjem njegove vsebine in predvsem količine odpadkov v njem nas bo večina ugotovila, da je prostora za ...

Preberi več

Zamrznjena zelenjava in sadje sta »kul«

Navdušeni domači kuharji so se nekoč v trgovinah na široko izogibali predalom z zamrznjenim sadjem in zelenjavo, saj so menili, da gre za ...

Preberi več

»Sirasti« veganski kolački

Popoln prigrizek za goste, ki jedo vegansko

Poglej recept

Zapečena leča z brusnicami

Leča bo odlična izbira, če gostite vegetarijance ali vegane

Poglej recept

Zeleni prazniki

Da bi božič še kdaj bil lep in bel, kot nam želi tudi slavni napev, bo najprej moral postati bolj zelen! To pomeni ...

Preberi več

Tri ideje za ostanke čokoladnih jajčk

Je bil velikonočni zajček preveč velikodušen?

Preberi več

Pisana domača čokolada

V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov

Poglej recept

Sveže, sezonsko

Konec koledarske zime prinaša vznemirjenje novih začetkov. Sveže zelenje narave in razigrano ptičje petje nas napolni z energijo in zagonom. Izkoristiti ju velja ...

Preberi več

Povelikonočni jedilnik z ostanki šunke

Morda ste po stari navadi pripravili velikonočne dobrote, s katerimi bi lahko nahranili celo vas, morda je vaše najmlajše zaneslo pri barvanju pirhov ...

Preberi več

Grahova juha z ostanki mesnin

Velikonočna šunka, krača in druge prekajene mesnine se lepo ujamejo s svežino graha

Poglej recept