Kako shranjevati meto

Meta se na domačih vrtovih razraste še hitreje kot plevel, a jo k sreči lahko oberemo in shranimo za kasnejšo rabo. ...

Preberi več

Kaj Jezeršek gostinstvo pripravlja na gradu Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem

Družina Riedl, ustanoviteljica in lastnica svetovno poznanega podjetja za izdelavo ur in nakita Jacques Lemans, se je z namenom dviga kulinarične ponudbe na ...

Preberi več

Glavni trg v Celju se bo za en dan spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji

Prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij se bo odvijala 1. junija 2024 na Glavnem trgu v Celju. Ulice Celja se bodo spremenile v ...

Preberi več

Divje kosilo

Divje je priljubljeno med vrhunskimi chefi in domačimi kuharji, ki se radi igramo in preizkušamo nove okuse. In ne brez razloga. Divja hrana ...

Preberi več

Festival divje hrane Zeleni kras

Spoznavanje užitnih samoniklih rastlin, povezovanje gostinskih ponudnikov, prenos znanja in ozaveščanje obiskovalcev o koristih in uporabi divje hrane bodo v središču majskega Festivala ...

Preberi več

Za kaj se uporablja moka semola?

Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Na policah naših trgovin se je pojavila šele pred ...

Preberi več

Kako prižgati žar?

Pri peki na žaru je nekaj prvinskega. V naravi (ali vsaj na domačem vrtu) zakurimo ogenj in njem spečemo meso, ribe, zelenjavo in ...

Preberi več

Kako porabiti riž?

Ste skuhali dovolj riža, da bi lahko nahranili vso vas? Se zgodi. Precej pogosto, pravzaprav.

Preberi več

4 ideje za obed na prostem

Naravnost grozovit prizor se odpre pred nami, ko se na lep dan sprehodimo mimo kakšne priljubljene lokacije za piknik in opazimo, kakšno svinjarijo ...

Preberi več

Gojena morska hrana

Ste v restavraciji že kdaj povprašali, ali je riba divja ali gojena? Kaj pa, ali je zrezek od divjega ali gojenega goveda? O ...

Preberi več

Priznani vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024

Že šesto leto zapored so se v Sloveniji pomudili inšpektorji znamenitega vodnika Gault&Millau in ocenili več kot 200 gostinskih lokalov po vsej Sloveniji. ...

Preberi več