Vam je všeč omaka BBQ?

Naj sezona žara ne mine brez spoznavanja novih okusov, tehnik in anekdot, povezanih z vsemi vidiki priprave dobrot z žara, od netenja ognja ...

Preberi več

Kajmak in žar sta najboljši par

Predstavljajte si topel sončen dan z ravno pravo količino sence in tekoče osvežitve ter veliko družbo, ki nestrpno čaka na slastne dobrote z ...

Preberi več

Med čakanjem na dobrote z žara …

Medtem ko se žar mojster posveča pravilni pripravi žerjavice in skrbnemu spremljanju temperature, na kateri se bodo pekle vse dobrote, lačni gostje že ...

Preberi več

Katere paradižnike izbrati?

Pred nakupom se je dobro odločiti, kako bomo paradižnik uporabili. Tako bomo lažje izbirali med sortami.

Preberi več

Sladoled, gelato, sorbet, semifreddo … ledene sladice za vsak okus!

V uredništvu revije Dober tek si ne predstavljamo poletja brez domačega sladoleda in drugih ledenih dobrot, ki ohladijo in osvežijo.

Preberi več

Enega ležaka, prosim

Ko pri nas naročimo pivo, se bo v večini lokalov na mizi znašel ležak oziroma lager. To je povezano z geografsko- zgodovinskimi dejstvi, ...

Preberi več

Nove Michelinove zvezdice tudi za Hrvaško

Pred poletno sezono odkrivamo, katere hrvaške restavracije so nedavno prejele Michelinove zvezdice in priporočila.

Preberi več

Odlični okusi zadrske regije

Sonce in morje, že že, a zadrska regija je veliko več kot to. Čudoviti otoki, bujno zelenje naravnih parkov, rodovitne ravnice, kraške reke, ...

Preberi več

Mali vodnik po poletnih pivih

Poletje! Ko samo izgovorimo to besedo na glas, grlo kar zakliče po hladni osvežitvi. Poletje in pivo sta neizmerno povezana ...

Preberi več

10 trikov za uspešno peko na žaru

Sezona peke na žaru je že v polnem razmahu, zato smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za to prijetno poletno kuharsko dejavnost!

Preberi več

Prestižni Michelinov vodnik znova podelil zvezdice in druga odličja

Skrivnostni Michelinov vodnik je skoraj do zadnjega skrival datum letošnje razglasitve prejemnikov Michelinovih zvezdic in drugih priznanj, nato pa v torek, 18. junija ...

Preberi več