Je bil velikonočni zajček preveč velikodušen?
Velika noč je minila, v predalu pa je ostal kupček čokoladnih jajčk in le rahlo obglodanih čokoladnih zajčkov. Kako porabiti vso to čokolado?
Presežke čokoladnih jajčk lahko spremenimo v slastne kolačke, majhna jajčka pa za okras spremenimo v piščančke. Slaščice bodo veseli majhni in veliki sladkosnedi.
Pripravo čokoladnih kremic lahko spremenite v zabavo za vso družino – izberite najljubše dodatke, okraske in posipe ter si polepšajte sivo popoldne.
No, ostankom čokoladnih jajc se lahko izognite tudi tako, da jih pripravite sami – ker je izdelava pravi izziv, jih gotovo ne boste kar tako pozabili pojesti.
:::
Naslovna fotografija: Alexander Grey / Unsplash
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.