Sestavine

  • 2 žlički polnozrnate gorčice
  • 2 žlici majoneze
  • 180 g velikonočne šunke
  • 1 žlička kečapa
  • 1 žlička tekočega medu
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 1⁄2 koromača
  • 1 zeleno jabolko
  • 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
  • sol in poper
  • 4 bombice za burgerje

Priprava

1.

V skledici zmešamo gorčico in majonezo ter prihranimo.

2.

V drugi skledi zmešamo natrgano šunko, kečap, med in 1 žlico kisa ter shranimo v hladilnik.

3.

Koromač, jabolko in zelje nastrgamo v veliko skledo, dodamo preostali kis, solimo in popramo ter zmešamo.

4.

Sestavimo burgerje. Bombice prerežemo in jih po prerezanih površinah namažemo z gorčično majonezo. Spodnje polovice obložimo s šunko in solato ter pokrijemo z zgornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalo solato ob strani

2