Male modre ribe: okusne in zdrave!

Slovenci jemo vse bolj raznoliko, a rib še zmeraj ne uživamo dovolj. Kljub sobotni gneči v ribarnicah in nacionalni kampanji, ki nas je ...

Preberi več

Brancin na preizkušnji

Brancin je v naših ribarnicah zmeraj na voljo, je ena najpogostejših jadranskih belih rib in le redko bomo srečali koga, ki brancina še ...

Preberi več

Presno

V presni kuhinji je predvsem veliko namakanja, sekljanja, mešanja, sočenja, sušenja in hrustljanja. Princip presne prehrane je uživanje tako imenovane žive hrane, ki ...

Preberi več

Kuhinja – srce doma

Zasnova in izbira kuhinje je bistven element prijetnega doma. In če kje, potem pri izbiri kuhinje denar ne sme biti najpomembnejši element za ...

Preberi več

Nova moč Vile Herberstein

Vsi, ki spremljate slovensko kulinariko in se brez pomislekov odpeljete tudi v nekaj ur oddaljeno restavracijo, zagotovo veste, da je v svetu zares ...

Preberi več

Jagnjetina

Prepričan sem, da je jagnjetina najbolj žlahtno aromatično meso, je tudi »bio«, saj se ovce pasejo na odročnih pašnikih, primernih morda samo še ...

Preberi več

Rabarbara

Rabarbara je ena prvih znanilk pomladi na vrtu. Že aprila so njena stebla primerna za nabiranje, tudi na domačem vrtu, kjer takrat sicer ...

Preberi več

Trska, polenovka, bakala

Trska je ena izmed rib, ki so v kulinariki količinsko najbolj razširjene. Toda ko omenjamo najokusnejše ribe, se trska nikoli ne znajde na ...

Preberi več

Oster kot hren

Hrenu se godi krivica. En dan v letu je skoraj na vsaki mizi, čeprav v senci imenitnejših velikonočnih jedi, šunke, potice in pirhov. ...

Preberi več

Francoski siri – tudi namesto sladice!

Po glavni jedi, včasih tudi po sladici, francoski gostitelj na veliki plošči ponosno prinese izbor različno dolgo staranih sirov, med katerimi se najpogosteje ...

Preberi več

Krofi za pusta hrusta

Spet je tu pust, najbolj norčavi dan v letu, ko se našemimo in si brez slabe vesti privoščimo slastnih dobrot, kajti pust je ...

Preberi več