Vse zgodbe (363)
Francoski siri – tudi namesto sladice!
Po glavni jedi, včasih tudi po sladici, francoski gostitelj na veliki plošči ponosno prinese izbor različno dolgo staranih sirov, med katerimi se najpogosteje ...
Preberi večKrofi za pusta hrusta
Spet je tu pust, najbolj norčavi dan v letu, ko se našemimo in si brez slabe vesti privoščimo slastnih dobrot, kajti pust je ...
Preberi večV katerem olju bomo cvrli za pusta?
Na prodajnih policah je iz leta v leto več jedilnih rastlinskih olj, ki imajo različno sestavo, vonj in okus, njihova uporaba v kuhinji ...
Preberi večKoline
Zimski meseci so čas kolin in okusnih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih povezujemo s kolinami. Ker koline obsegajo številne mesne izdelke, se tokrat ...
Preberi večČas obilja
December je čas številnih praznovanj, ko se za srečanje z družinskimi člani in prijatelji še posebej potrudimo pri izbiri sestavin in pripravi hrane, ...
Preberi večBožični kolači po Evropi
December je tisti čarobni mesec, ko v kuhinji vse diši po sladkem. Na praznično mizo so ljudje od nekdaj postavljali le najboljše, kar ...
Preberi večIstrski jesenski šarm – Labin in Rabac
Jesen ima poseben čar. Dnevi so še prijetno topli za kolesarjenje in izlete v naravo, večeri pa dovolj hladni, da nam je lepo, ...
Preberi večPolenta
Skledica zlatorumene polente je že sama zase okusna – samo malo mleka ali zabele potrebuje in že se povzdigne v čudovito krepčilno jed. ...
Preberi večMedeno gregorjevo
Po starem julijanskem koledarju se je pomlad začela 12. marca, na gregorjevo. Takrat se ženijo ptički, sladko pa žvrgolijo tudi zaljubljenci. Ti so ...
Preberi večPosebni kruhi
Kaj je sploh poseben kruh? Nekoč je bil najbolj poseben kruh iz bele pšenične moke, danes pa so stvari ravno obratne: navaden kruh ...
Preberi večSoparjenje in poširanje
V času, ko se vse bolj zavedamo, kako pomemben je zdrav način prehranjevanja, ko lovimo vsak vitamin in mineral ter se pri pripravi ...
Preberi več