Vse zgodbe (361)
Kuhinja jugovzhodne Azije
Res je, nikoli ne bi pisali o evropski in ameriški kuhinji, morda ni prav govoriti niti o azijski kuhinji kot celoti, pa vendar ...
Preberi večCvrtje v oljčnem olju
Cvremo lahko tudi v oljčnem olju, kar bo morda marsikoga presenetilo.
Preberi večOljčno olje v gastronomiji
Pogosto nekatere trditve glede vrednotenja kakovosti oljčnega olja izvirajo iz neznanja oziroma nepoznavanja oljčnega olja. Tako lahko slišimo, da je olje »bolj ali ...
Preberi večGlasujte za svojo najljubšo restavracijo!
Slovenija je v zadnjih letih postala priljubljena gastronomska destinacija, na kulinarični zemljevid pa nas je umestil tudi častni naziv Evropske gastronomske regije za ...
Preberi večČokolada: sladko-grenki užitek
V čokoladne sanje se ljudje potapljamo že stoletja in v rjavih ploščicah iščemo in najdemo svoje sladko-grenke užitke. Čokoladi bi lahko skoraj rekli ...
Preberi večCmoki
Cmoke poznajo po vsem svetu. To niti ni presenetljivo glede na to, da se cmok imenuje skoraj vsaka jed, ki je oblikovana v ...
Preberi večAle, porter, stout in pšenično pivo
Kot smo že večkrat zapisali, izbira piva ni le izbira med svetlim in temnim. Po pregledu osnovnih stilov vrste ležak v oktobrski številki ...
Preberi večHamburger: zgodba o uspehu
»Želim se še naprej boriti v ringu, le to me zadržuje od prodajaln hamburgerjev. Če se bom prenehal boriti, bom pojedel ves svet,« ...
Preberi večRimski lonec
Rimski lonec je glinen pekač s pokrovom, ki je praviloma pravokotne ali ovalne oblike, njegova posebnost pa je poroznost glinenih stranic, ki vpliva ...
Preberi več