Kako prižgati žar?

Pri peki na žaru je nekaj prvinskega. V naravi (ali vsaj na domačem vrtu) zakurimo ogenj in njem spečemo meso, ribe, zelenjavo in ...

Preberi več

Kako porabiti riž?

Ste skuhali dovolj riža, da bi lahko nahranili vso vas? Se zgodi. Precej pogosto, pravzaprav.

Preberi več

4 ideje za obed na prostem

Naravnost grozovit prizor se odpre pred nami, ko se na lep dan sprehodimo mimo kakšne priljubljene lokacije za piknik in opazimo, kakšno svinjarijo ...

Preberi več

Gojena morska hrana

Ste v restavraciji že kdaj povprašali, ali je riba divja ali gojena? Kaj pa, ali je zrezek od divjega ali gojenega goveda? O ...

Preberi več

Priznani vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024

Že šesto leto zapored so se v Sloveniji pomudili inšpektorji znamenitega vodnika Gault&Millau in ocenili več kot 200 gostinskih lokalov po vsej Sloveniji. ...

Preberi več

Maslena krema za slaščice

Maslena krema je odlična izbira za polnjenje, predvsem pa okraševanje kolačkov in tort.

Preberi več

V Žitu s pripravo vrhunskih potic negujejo slovensko tradicijo

Na bogato obloženi velikonočni mizi ne sme manjkati dišeča in okusna potica. Prav takšne izdelujejo tudi v Žitu, ki je vodilni proizvajalec potic ...

Preberi več

Velikonočni narezek, postrežen na naravi prijazen način

Vas skrbi za okolje in zato neradi kupujete narezane delikatese, ovite v plastiko? Imate obenem radi njihovo praktičnost in ne želite izgubljati dragocenega ...

Preberi več

Gibanje je pomembno!

Pri rejcih Perutnine Ptuj vzreja piščancem poteka nad predpisanimi standardi in zagotavlja dobrobit živali. Že v letu 2015 so vpeljali način vzreje, ki ...

Preberi več

Pehtran ni le za potice

Prav kmalu bo vse dišalo po pehtranovi potici, a škoda bi bilo, če bi pehtran ostal rezerviran le zanjo! Gre namreč za eno izmed ...

Preberi več

Nič naj ne gre v nič

Od časa do časa si je treba vzeti trenutek za premislek o svojem načinu življenja – kaj vam je najbolj drago, kaj bi ...

Preberi več