Vse zgodbe (263)
Gratiniranje
Gratiniranje, tudi oskorjenje, je dopolnilni kuharski postopek, pri katerem posebno okusno skorjo na že pripravljenih jedeh pridobimo tako, da jed še dodatno zapečemo. ...
Preberi večSonce in dež Ane Roš
Prva monografija svetovno priznane kuharske mojstrice Ane Roš iz Hiše Franko.
Preberi večPripravimo najboljše rezine slanine
Priprava slastnih, ravno prav hrustljavih rezin ravno pravšnje debeline lahko hitro postane prava mala znanost.
Preberi večAtlantic Grupa in Mercator z odkupom posoških postrvi priskočila na pomoč tolminski ribogojnici Faronika
Ribogojnica Faronika iz Tolmina se na novo pot podaja s pomočjo podjetij Atlantic Grupa z blagovno znamko Argeta in Mercator.
Preberi večJernej Stipanič
Jernej Stipanič je večni ljubitelj narave in vrtičkarstva, ki je po desetih letih dela v družinskem gradbenem podjetju postal čisto pravi kmet. Z ...
Preberi večUkrepi in priporočila za uživanje
Več kot dva meseca smo bili samo na domači hrani, zdaj, ko so gostilne končno spet odprte, pa nas je strah vstopiti vanje. ...
Preberi večPomladni Teden restavracij 2020
Teden restavracij je dvakrat letno izpeljan z namenom promocije vrhunske slovenske kulinarike. Tokrat se bo odvil med 12. in 21. junijem, rezervacije pa ...
Preberi večKarmen Meze & Neža Mlakar
Včasih se navidez popolnoma neskladne sestavine čudovito povežejo in ustvarijo prav harmonično jed. Podobno je s Karmen Meze in Nežo Mlakar: prijateljici iz ...
Preberi večGostinski objem ni prepovedan
V koronamesecih smo se doma tako nakuhali, da komaj čakamo, kdaj bomo lahko šli spet (normalno) v gostilne. In obratno, gostinci so zdaj ...
Preberi večBurgerji & hotdogi
Veliko kulinaričnih poznavalcev je trdilo, da je burger le modna muha, da bo odšel tako hitro, kot je prišel, da je preveč ...
Preberi večPeter Vogelnik
Optimistični oskrbnik planinske koče na Kofcah in lastnik prodajalne Moji Štruklji Slovenije.
Preberi več