V enajstem letu delovanja je priljubljeni projekt Teden restavracij dosegel pomemben mejnik, saj je v spomladanski in jesenski izvedbi gostil več kot 110 tisoč obiskovalcev. Spomladi 2023 se je projektu pridružilo 108 restavracij, oktobra pa so pod geslom Več okusa za manj ostankov goste s posebnimi meniji razvajali v 103 restavracijah širom Slovenije.

Vse kaže, da priljubljenost Tedna restavracij še raste, organizatorji pa že optimistično zrejo v prihajajoče leto. Da je Teden restavracij prerasel svoje okvire primarno družabnega dogodka, potrjuje tudi dejstvo, da je dodano vrednost projekta prepoznalo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki se je aktivnostim pridružilo s promocijsko kampanjo »Izbrana kakovost – Slovenija«.

Sodelujoče restavracije – med njimi je tokrat bilo kar 28 takšnih, ki so nedavno prejele priporočilo slovitega Michelinovega vodnika – so svoje kulinarične zgodbe letos predstavile s posebnimi meniji po 23 evrov. Boljše ocenjene restavracije so poleg navedene cene lahko uveljavile tudi doplačilo za kakovost, ki ga je ponazarjal simbol srčka.

OZNAKE