2023 – rekordno leto za Teden restavracij
Članek je objavljen na Revija Dober tek
Jesenski Teden restavracij je letos privabil več kot 60 tisoč obiskovalcev, ki so uživali v kar 103 restavracijah.
V enajstem letu delovanja je priljubljeni projekt Teden restavracij dosegel pomemben mejnik, saj je v spomladanski in jesenski izvedbi gostil več kot 110 tisoč obiskovalcev. Spomladi 2023 se je projektu pridružilo 108 restavracij, oktobra pa so pod geslom Več okusa za manj ostankov goste s posebnimi meniji razvajali v 103 restavracijah širom Slovenije.
Vse kaže, da priljubljenost Tedna restavracij še raste, organizatorji pa že optimistično zrejo v prihajajoče leto. Da je Teden restavracij prerasel svoje okvire primarno družabnega dogodka, potrjuje tudi dejstvo, da je dodano vrednost projekta prepoznalo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki se je aktivnostim pridružilo s promocijsko kampanjo »Izbrana kakovost – Slovenija«.
Sodelujoče restavracije – med njimi je tokrat bilo kar 28 takšnih, ki so nedavno prejele priporočilo slovitega Michelinovega vodnika – so svoje kulinarične zgodbe letos predstavile s posebnimi meniji po 23 evrov. Boljše ocenjene restavracije so poleg navedene cene lahko uveljavile tudi doplačilo za kakovost, ki ga je ponazarjal simbol srčka.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.