Sestavine

  • 1⁄2 neškropljene limone
  • 1 žlica gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
  • grobo zdrobljen črni poper
  • 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
  • sol
  • 4 žajbljevi listi
  • 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
  • 4 nepekoči feferoni
  • 2 stroka česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica masla

Priprava

1.

Limonovo lupinico drobno naribamo in iztisnemo 1 žlico limonovega soka. Lupinico in sok pomešamo z gorčico, žlico olja, rožmarinom in poprom.

2.

Ribje fileje rahlo solimo, premažemo z rožmarinovo pasto in obložimo z žajbljevimi listi. Zavijemo jih v rezine slanine in za pol ure shranimo na hladno

3.

Špinačo temeljito operemo, na hitro potopimo v vrelo osoljeno vodo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo, nato jo dobro ožmemo natrgamo na koščke. Feferone vzdolžno prerežemo in jim odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na tanke palčke.

4.

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribje fileje zložimo na pekač in pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja. Postavimo v razgreto pečico za 10 minut, nato pečico izključimo in pustimo fileje v njej še nekaj minut.

5.

Feferone rahlo popražimo v ponvi na žlici oljčnega olja in maslu. Dodamo česen in še malo popražimo. Feferone vzamemo iz ponve in jih odcedimo. Postavimo jih na toplo k ribam.

6.

V olju, ki je ostalo v ponvi, pretresemo špinačo, da se segreje. Ribje fileje razdelimo na krožnike, priložimo feferone in špinačo ter postrežemo. Zraven se prileže pečen krompir.

Galerija

2