Sestavine

  • 25 g masla,
  • 3 žlice čilijeve paste harise
  • 3 žlice medu
  • lupinica in sok 1⁄2 limone
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
  • 1 žlica olja
  • 1 velika čebula
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 200 g kuskusa
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V majhni kozici razpustimo maslo s hariso, medom in limonovim sokom. Piščančja stegna razporedimo na velik plitev pekač in prelijemo s pikantno mešanico. Pečemo 45 do 50 minut in medtem piščanca vsakih 10 minut premažemo s harisino mešanico.

2.

Medtem v kozici segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pražimo nasekljano čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Prilijemo jušno osnovo, zavremo in dodamo kuskus. Izklopimo kuhal- no ploščo, kozico pokrijemo in pustimo stati 4 do 5 minut, da kuskus vsrka vso jušno osnovo. Primešamo grobo nasekljan koriander ali peteršilj, odcejeno in oplaknjeno čičerko ter limonovo lupinico. Piščanca postrežemo s kuskusom in polijemo s sokovi iz pekača.

1