Vse zgodbe (401)
Spoznajmo kvas
Peka kruha je vse bolj priljubljena, potica je za veliko noč in božič obvezna, krofi za pusta prav tako, tu pa je seveda ...
Preberi večZačimbe, ki pogrejejo
V hladnejših dneh se lahko pogrejemo ne le s toplo hrano in pijačo, ampak tudi z določenimi začimbami. Črni in kajenski poper, cimet, ...
Preberi večŽivljenje na dnu – romb
Ko so mi pred mnogimi leti prinesli romba, ki ga takrat še nisem poznal, in me prosili, naj ga pripravim, se mi je ...
Preberi večKatero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven
Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z ...
Preberi večAlta Badia: mišelinke na snegu
Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo ...
Preberi večVina z mehurčki
Bliža se čas v letu, ko ljubitelji vin bolj kot ponavadi posegamo po penečih vinih. Dobri primerki si zaradi svojih odlik zaslužijo več ...
Preberi večGomoljna zelena
Čeprav je bela, se imenuje zelena. In čeprav je njen grčasti gomolj ves robusten in ne prav privlačen na pogled, je imenitnega okusa ...
Preberi večMale modre ribe: okusne in zdrave!
Slovenci jemo vse bolj raznoliko, a rib še zmeraj ne uživamo dovolj. Kljub sobotni gneči v ribarnicah in nacionalni kampanji, ki nas je ...
Preberi večBrancin na preizkušnji
Brancin je v naših ribarnicah zmeraj na voljo, je ena najpogostejših jadranskih belih rib in le redko bomo srečali koga, ki brancina še ...
Preberi večPresno
V presni kuhinji je predvsem veliko namakanja, sekljanja, mešanja, sočenja, sušenja in hrustljanja. Princip presne prehrane je uživanje tako imenovane žive hrane, ki ...
Preberi večKuhinja – srce doma
Zasnova in izbira kuhinje je bistven element prijetnega doma. In če kje, potem pri izbiri kuhinje denar ne sme biti najpomembnejši element za ...
Preberi več