Spoznajmo kvas

Peka kruha je vse bolj priljubljena, potica je za veliko noč in božič obvezna, krofi za pusta prav tako, tu pa je seveda ...

Preberi več

Začimbe, ki pogrejejo

V hladnejših dneh se lahko pogrejemo ne le s toplo hrano in pijačo, ampak tudi z določenimi začimbami. Črni in kajenski poper, cimet, ...

Preberi več

Življenje na dnu – romb

Ko so mi pred mnogimi leti prinesli romba, ki ga takrat še nisem poznal, in me prosili, naj ga pripravim, se mi je ...

Preberi več

Katero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven

Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z ...

Preberi več

Alta Badia: mišelinke na snegu

Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo ...

Preberi več

Vina z mehurčki

Bliža se čas v letu, ko ljubitelji vin bolj kot ponavadi posegamo po penečih vinih. Dobri primerki si zaradi svojih odlik zaslužijo več ...

Preberi več

Gomoljna zelena

Čeprav je bela, se imenuje zelena. In čeprav je njen grčasti gomolj ves robusten in ne prav privlačen na pogled, je imenitnega okusa ...

Preberi več

Male modre ribe: okusne in zdrave!

Slovenci jemo vse bolj raznoliko, a rib še zmeraj ne uživamo dovolj. Kljub sobotni gneči v ribarnicah in nacionalni kampanji, ki nas je ...

Preberi več

Brancin na preizkušnji

Brancin je v naših ribarnicah zmeraj na voljo, je ena najpogostejših jadranskih belih rib in le redko bomo srečali koga, ki brancina še ...

Preberi več

Presno

V presni kuhinji je predvsem veliko namakanja, sekljanja, mešanja, sočenja, sušenja in hrustljanja. Princip presne prehrane je uživanje tako imenovane žive hrane, ki ...

Preberi več

Kuhinja – srce doma

Zasnova in izbira kuhinje je bistven element prijetnega doma. In če kje, potem pri izbiri kuhinje denar ne sme biti najpomembnejši element za ...

Preberi več