Vse zgodbe (395)
»Nevarna žita«
Kruh in žitne jedi so vsakdanji gost na domačem jedilniku in tradicionalna izbira v prehrani Slovencev. Podatki Statističnega letopisa (SURS) glede na povprečno ...
Preberi večPotica lepotiči praznično mizo
Potica velja za značilno slovensko sladico, ki nikakor ne sme manjkati na slavnostno pogrnjeni mizi. Če ste upoštevali koristne nasvete za peko potice ...
Preberi večCejkotova domačija
Z vinogradi obdana in spomeniško zaščitena vasica Goče na griču nad Vipavo tiho priča o časih, kot so bili nekoč. Njene ulice so ...
Preberi večSlovenska velikonočna tradicija in kulinarika
Pogosto se v Sloveniji pred prazniki, zlasti cerkvenimi, pogovarjamo o značilnih jedeh. In prav tako pogosto povezujemo praznike z nekimi značilnimi jedmi in ...
Preberi večJajce, živilo v naravni embalaži
Jajce je idealno živilo in del uravnotežene, raznovrstne prehrane, saj vsebuje vsa potrebna hranila za razvoj in rast novega organizma, a je danes ...
Preberi večBorut Jovan
Borut kuha s čustvi. Pravi, da je ljubezen do kuhanja podedoval po svojem starem očetu, odločitev, da bo kuhar, pa trdno sprejel že ...
Preberi večKakovost vina
Kaj je pravzaprav kakovost vina? Kako lahko neko vino ovrednotimo? Kako izrazimo njegovo kakovost in jo primerjamo s kakovostjo nekega drugega vina, ki ...
Preberi večOpatija
Ko je bila Opatija eno izmed najprivlačnejših počitniških krajev nekdanje avstro-ogrske monarhije, so tu svež morski zrak s polnimi pljuči vdihavale mnoge kronane ...
Preberi večPekoča strast
Pekoča paprika, feferon, čili ali pravilneje čile, je strast. Tisti, ki imamo radi pekoče, se ne moremo odreči užitku pekočih okusov, ki nam ...
Preberi večPica
Vsak ima svojo najljubšo – s testom, tankim kot list ali za prst debelim, z le tremi sestavinami ali s toliko obloge, da ...
Preberi večSkodelica kave
Pisati o kavi je kot pisati o vinu: nemogoče je napisati vse. Njena zgodovina sega nekaj stoletij v preteklost in njena vloga v ...
Preberi več