Francoski siri – tudi namesto sladice!

Po glavni jedi, včasih tudi po sladici, francoski gostitelj na veliki plošči ponosno prinese izbor različno dolgo staranih sirov, med katerimi se najpogosteje ...

Preberi več

Krofi za pusta hrusta

Spet je tu pust, najbolj norčavi dan v letu, ko se našemimo in si brez slabe vesti privoščimo slastnih dobrot, kajti pust je ...

Preberi več

V katerem olju bomo cvrli za pusta?

Na prodajnih policah je iz leta v leto več jedilnih rastlinskih olj, ki imajo različno sestavo, vonj in okus, njihova uporaba v kuhinji ...

Preberi več

Koline

Zimski meseci so čas kolin in okusnih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih povezujemo s kolinami. Ker koline obsegajo številne mesne izdelke, se tokrat ...

Preberi več

Čas obilja

December je čas številnih praznovanj, ko se za srečanje z družinskimi člani in prijatelji še posebej potrudimo pri izbiri sestavin in pripravi hrane, ...

Preberi več

Božični kolači po Evropi

December je tisti čarobni mesec, ko v kuhinji vse diši po sladkem. Na praznično mizo so ljudje od nekdaj postavljali le najboljše, kar ...

Preberi več

Istrski jesenski šarm – Labin in Rabac

Jesen ima poseben čar. Dnevi so še prijetno topli za kolesarjenje in izlete v naravo, večeri pa dovolj hladni, da nam je lepo, ...

Preberi več

Polenta

Skledica zlatorumene polente je že sama zase okusna – samo malo mleka ali zabele potrebuje in že se povzdigne v čudovito krepčilno jed. ...

Preberi več

Medeno gregorjevo

Po starem julijanskem koledarju se je pomlad začela 12. marca, na gregorjevo. Takrat se ženijo ptički, sladko pa žvrgolijo tudi zaljubljenci. Ti so ...

Preberi več

Posebni kruhi

Kaj je sploh poseben kruh? Nekoč je bil najbolj poseben kruh iz bele pšenične moke, danes pa so stvari ravno obratne: navaden kruh ...

Preberi več

Soparjenje in poširanje

V času, ko se vse bolj zavedamo, kako pomemben je zdrav način prehranjevanja, ko lovimo vsak vitamin in mineral ter se pri pripravi ...

Preberi več