Vse zgodbe (361)
Francoska strategija za promocijo kulinarike
Na prvi pomladni dan, 21. marca, bo več tisoč restavracij na petih kontinentih slavilo francosko kuhinjo. Globalni kulinarični dogodek Gout de France/Good France ...
Preberi večSkrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi
Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh ...
Preberi večSuhe začimbe in zelišča
Začimbe in zelišča lahko jed zaokrožijo in jo povzdignejo, lahko pa jo tudi povsem uničijo. »Pri uporabi so pomembne izkušnje, znanje in kakovost ...
Preberi večJogurt za vsak dan
Jogurt je eno tistih osnovnih živil, ki jih imamo skoraj vedno v hladilniku – naj bo navadni ali sadni, morda je grški, najpogosteje ...
Preberi večSpoznajmo kvas
Peka kruha je vse bolj priljubljena, potica je za veliko noč in božič obvezna, krofi za pusta prav tako, tu pa je seveda ...
Preberi večZačimbe, ki pogrejejo
V hladnejših dneh se lahko pogrejemo ne le s toplo hrano in pijačo, ampak tudi z določenimi začimbami. Črni in kajenski poper, cimet, ...
Preberi večŽivljenje na dnu – romb
Ko so mi pred mnogimi leti prinesli romba, ki ga takrat še nisem poznal, in me prosili, naj ga pripravim, se mi je ...
Preberi večKatero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven
Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z ...
Preberi večAlta Badia: mišelinke na snegu
Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo ...
Preberi večVina z mehurčki
Bliža se čas v letu, ko ljubitelji vin bolj kot ponavadi posegamo po penečih vinih. Dobri primerki si zaradi svojih odlik zaslužijo več ...
Preberi večGomoljna zelena
Čeprav je bela, se imenuje zelena. In čeprav je njen grčasti gomolj ves robusten in ne prav privlačen na pogled, je imenitnega okusa ...
Preberi več