Francoska strategija za promocijo kulinarike

Na prvi pomladni dan, 21. marca, bo več tisoč restavracij na petih kontinentih slavilo francosko kuhinjo. Globalni kulinarični dogodek Gout de France/Good France ...

Preberi več

Skrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi

Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh ...

Preberi več

Suhe začimbe in zelišča

Začimbe in zelišča lahko jed zaokrožijo in jo povzdignejo, lahko pa jo tudi povsem uničijo. »Pri uporabi so pomembne izkušnje, znanje in kakovost ...

Preberi več

Jogurt za vsak dan

Jogurt je eno tistih osnovnih živil, ki jih imamo skoraj vedno v hladilniku – naj bo navadni ali sadni, morda je grški, najpogosteje ...

Preberi več

Spoznajmo kvas

Peka kruha je vse bolj priljubljena, potica je za veliko noč in božič obvezna, krofi za pusta prav tako, tu pa je seveda ...

Preberi več

Začimbe, ki pogrejejo

V hladnejših dneh se lahko pogrejemo ne le s toplo hrano in pijačo, ampak tudi z določenimi začimbami. Črni in kajenski poper, cimet, ...

Preberi več

Življenje na dnu – romb

Ko so mi pred mnogimi leti prinesli romba, ki ga takrat še nisem poznal, in me prosili, naj ga pripravim, se mi je ...

Preberi več

Katero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven

Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z ...

Preberi več

Alta Badia: mišelinke na snegu

Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo ...

Preberi več

Vina z mehurčki

Bliža se čas v letu, ko ljubitelji vin bolj kot ponavadi posegamo po penečih vinih. Dobri primerki si zaradi svojih odlik zaslužijo več ...

Preberi več

Gomoljna zelena

Čeprav je bela, se imenuje zelena. In čeprav je njen grčasti gomolj ves robusten in ne prav privlačen na pogled, je imenitnega okusa ...

Preberi več