Čokolada

Čokolado in čokoladne izdelke lahko delimo na dva svetova, industrijsko pridelano za masovno prodajo in skoraj povsem ročno izdelano, t. i. obrtniško ali ...

Preberi več

Simon Bertoncelj

Simon Bertoncelj je že v osnovni šoli vedel, da bo gostinstvo njegova poklicna pot. Je pač rad kuhal in zato čez dobri dve ...

Preberi več

Mediteran, kot si ga je zamislil gospod Olivier

Olivier Baussan je imel vizijo: kulinarične delikatese Provanse, v kateri je odraščal, povezati s tradicionalnimi izdelki mediteranskih dežel in jih v najbolj kakovostni ...

Preberi več

Meta

Meta (Mentha sp.) je gotovo ena najbolj priljubljenih aromatičnih zeli. Povsod po svetu jo uporabljajo, kadar želijo v kuhinji dodati osvežujoč in prijetno ...

Preberi več

Peter Kotar

Peter Kotar je kuhar v pokoju. A ker kuharstvo ni le poklic, temveč način življenja, je zanj pokoj le črka na papirju. Svojo ...

Preberi več

Grad Otočec

Pravijo, da je Dolenjska dežela gradov. Eden njenih najbolj posebnih je zagotovo Grad Otočec, ki ga z leve in desne nežno obliva reka ...

Preberi več

Ana Roš

Na vprašanje, kako se je vse začelo, odgovori, da je to kičasta zgodbica, v kateri se študentka v zadnjem letniku mednarodnih odnosov in ...

Preberi več

Marjan Jelenič

O dolenjskem vinarju Marjanu Jeleniču iz Zavod nad Kostanjevico na Krki smo že pisali pred štirimi leti, ko smo v posebni zgodbi o ...

Preberi več

Ognjišče

Najpomembnejši prostor našega bivališča je bila od nekdaj kuhinja, točneje ognjišče. Le nekaj desetletij v naši zgodovini so bili arhitekti uspešni z modo ...

Preberi več

Dolenjska

Dolenjska: gričevnata dežela cvička, zidanic, prijaznih in veselih ljudi, ki čez vse ljubijo svojo »nacionalno« pijačo! Stereotip, ki sicer drži, a mu še ...

Preberi več

Koprive, zdravilne in okusne

Koprive so divje rastline s karakterjem. So kot mlado razigrano in obetajoče dekle, ki odločno brani svojo poštenost, in vsakdo, ki se ji ...

Preberi več