Za kaj se uporablja moka semola?
Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Na policah naših trgovin se je pojavila šele pred ...
Preberi večKako prižgati žar?
Pri peki na žaru je nekaj prvinskega. V naravi (ali vsaj na domačem vrtu) zakurimo ogenj in njem spečemo meso, ribe, zelenjavo in ...
Preberi večKako porabiti riž?
Ste skuhali dovolj riža, da bi lahko nahranili vso vas? Se zgodi. Precej pogosto, pravzaprav.
Preberi več4 ideje za obed na prostem
Naravnost grozovit prizor se odpre pred nami, ko se na lep dan sprehodimo mimo kakšne priljubljene lokacije za piknik in opazimo, kakšno svinjarijo ...
Preberi večGojena morska hrana
Ste v restavraciji že kdaj povprašali, ali je riba divja ali gojena? Kaj pa, ali je zrezek od divjega ali gojenega goveda? O ...
Preberi večPriznani vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024
Že šesto leto zapored so se v Sloveniji pomudili inšpektorji znamenitega vodnika Gault&Millau in ocenili več kot 200 gostinskih lokalov po vsej Sloveniji. ...
Preberi večMaslena krema za slaščice
Maslena krema je odlična izbira za polnjenje, predvsem pa okraševanje kolačkov in tort.
Preberi večV Žitu s pripravo vrhunskih potic negujejo slovensko tradicijo
Na bogato obloženi velikonočni mizi ne sme manjkati dišeča in okusna potica. Prav takšne izdelujejo tudi v Žitu, ki je vodilni proizvajalec potic ...
Preberi večVelikonočni narezek, postrežen na naravi prijazen način
Vas skrbi za okolje in zato neradi kupujete narezane delikatese, ovite v plastiko? Imate obenem radi njihovo praktičnost in ne želite izgubljati dragocenega ...
Preberi večGibanje je pomembno!
Pri rejcih Perutnine Ptuj vzreja piščancem poteka nad predpisanimi standardi in zagotavlja dobrobit živali. Že v letu 2015 so vpeljali način vzreje, ki ...
Preberi večPehtran ni le za potice
Prav kmalu bo vse dišalo po pehtranovi potici, a škoda bi bilo, če bi pehtran ostal rezerviran le zanjo! Gre namreč za eno izmed ...
Preberi več