Masleno kremo pripravimo iz masla in sladkorja v prahu, na njeno strukturo pa lahko vplivamo z dodajanjem mleka (tudi kondenziranega), smetane, pa tudi kremnega sira. Za popestritev ji lahko dodamo vaniljo in druge arome, čokolado ali kakav ali pa jo obarvamo s sadnimi pireji ali barvili za živila.

Masleno kremo lahko obarvamo s sadnimi pireji ali barvili za živila

Sedem različnih vrst maslene kreme

Nekoliko bolj posebni sta različici maslene kreme z italijansko ali švicarsko meringo – za italijansko v sneg beljakov vmešamo vroč sladkorni sirup, pri švicarski pa beljake in sladkor zmešamo nad vodno kopeljo). Čeprav je vsaj sedem različic maslene kreme, so najbolj uveljavljene ameriška, ki je najslajša in jo je najlažje pripraviti, švicarska in italijanska z dodano meringo ter francoska, ki je še posebno bogata, saj ji dodamo pâte à bombe, to je temperirane rumenjake s sladkornim sirupom.

Popestrimo jo lahko s čokolado, karamelom, kakavom in drugimi dodatki

Čokoladna maslena krema

Za čokoladno masleno kremo vzamemo osnovni recept. Skupaj s sladkorjem vmešamo 30 g kakava v prahu, z mlekom in vaniljo pa vtepemo še 60 g stopljene čokolade, ohlajene na sobno temperaturo.

:::

Naslovna fotografija: M. W / Unsplash

OZNAKE