Ste že poskusili Žitov koruzni drožnik?
Koruzni drožnik vsebuje kar 30 % koruzne moke.
piše: Revija Dober tek
Članek je objavljen v reviji Dober tek, Julij / Avgust 2023
piše: Revija Dober tek
Članek je objavljen v reviji Dober tek, Julij / Avgust 2023
Vlogo glavne zvezde piknika je prevzel koruzni drožnik, ki se je nedavno pridružil okusni družbi mešanega drožnika, belega drožnika ter drožnika s semeni in junija prejel dve zvezdici superior taste awards, ki jih podeljuje International Taste & Quality Institute (iTQi).
Po besedah Roka Cankarja, direktorja poslovnega programa pekarstva v Žitu, koruzni drožnik odlikuje kompaktna sredica, ki se ob rezanju ne drobi, njegova posebnost pa je, da vsebuje kar 30 odstotkov koruzne moke. Zaradi dolge fermentacije droži je lažje prebavljiv, peki pa šele po 30 urah priprave testa tega ročno zamesijo in oblikujejo hlebčke, primerne za dopeko na prodajnih mestih.
Pri Žitu so dodali, da se priljubljeni družini kruhov postopoma pridružujejo tudi pekovska peciva z drožmi, ki jih lahko prepoznate po značilni pravokotni obliki.
S katerimi jedmi si ga bomo privoščili mi:
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.