Vlogo glavne zvezde piknika je prevzel koruzni drožnik, ki se je nedavno pridružil okusni družbi mešanega drožnika, belega drožnika ter drožnika s semeni in junija prejel dve zvezdici superior taste awards, ki jih podeljuje International Taste & Quality Institute (iTQi).

Po besedah Roka Cankarja, direktorja poslovnega programa pekarstva v Žitu, koruzni drožnik odlikuje kompaktna sredica, ki se ob rezanju ne drobi, njegova posebnost pa je, da vsebuje kar 30 odstotkov koruzne moke. Zaradi dolge fermentacije droži je lažje prebavljiv, peki pa šele po 30 urah priprave testa tega ročno zamesijo in oblikujejo hlebčke, primerne za dopeko na prodajnih mestih.

Pri Žitu so dodali, da se priljubljeni družini kruhov postopoma pridružujejo tudi pekovska peciva z drožmi, ki jih lahko prepoznate po značilni pravokotni obliki.

S katerimi jedmi si ga bomo privoščili mi:

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami

OZNAKE