Sestavine

  • 250 g piščančjih jeter
  • 2 šalotki
  • pest peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
  • 4 rezine kruha
  • 1 žlica moke
  • ščep kajenskega popra
  • sol
  • poper
  • groba morska sol

Priprava

1.

Z jetrc odstranimo vso maščobo in žile, nato jih osušimo. Kapre splaknemo in odcedimo ter nasekljamo. V skledo damo nasekljani šalotki, grobo nasekljan peteršilj in kapre ter vse skupaj prelijemo s polovico oljčnega olja in žlico kisa.

2.

V ponvi popečemo kruh (lahko tudi v toasterju). Jetrca solimo in popramo ter jih povaljamo v moki, začinjeni s kajenskim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje in pečemo jetrca na zelo visoki temperaturi 4 do 5 minut, da postanejo rjava in hrustljava na zunaj in pečena v notranjosti, vendar še vedno malo roza na sredini. Dodamo preostali kis in kuhljamo še eno minuto.

3.

Jetrca stresemo v skledo s pripravljeno čebulo, peteršiljem in kaprami, dobro premešamo in nato naložimo na popečene kruhke. Posolimo z malo grobe morske soli in postrežemo.

15