Sestavine

  • 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
  • 2 žlici medu
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • 250 g mehke albuminske skute (rikote)
  • lupinica in sok ½ limone
  • 3 bučke
  • 400 g ploščatega stročjega fižola
  • 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • užitne cvetlice za okras (po želji)

Priprava

1.

Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.

2.

Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.

3.

Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.

5