Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g medu
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • ščep soli
  • 100 g kokosovih piškotov
  • 80 g koščkov suhih banan
  • 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
  • 50 g brazilskih oreškov
  • 50 g drobnih penastih bonbonov
  • 50 g kokosove moke (kosmičev)
  • 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver

Priprava

1.

Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico damo maslo, med, na koščke narezano čokolado in ščep soli. Pristavimo na majhen ogenj in nežno stopimo, da nastane sijoča tekočina, medtem občasno pomešamo.

2.

Piškote in suhe banane nadrobimo v veliko skledo; nekaj koščkov pustimo večjih, da dobimo neenakomerno teksturo. Dodamo narezano suho sadje, grobo nasekljane oreške, penaste bonbončke, kokos in drobno nasekljan ingver ter prelijemo s stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da so vsi koščki lepo obliti, in mešanico preložimo v pekač. Z žlico jo potlačimo in poravnamo površino.

3.

Za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na 16 kock in zapakiramo za piknik. V pločevinasti škatli se obdržijo do 3 dni.

1