Sestavine

  • 2 jajci
  • 8 mladih čebulic
  • 1 ½ žlice oljčnega olja
  • 1 rezina polnozrnatega kruha
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • sok ½ limone
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ majhne rdeče čebule
  • pest grobo sesekljanega peteršilja
  • 1 majhna glava hrustljave solate

Priprava

1.

Jajca 6 minut kuhamo v v reli vodi (ali malo dlje, če želimo trdo kuhana). Čebulici odrežemo korenine in polovico zelenega dela ter jo v vreli vodi kuhamo 3 minute. Oboje vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo. Ko se čebulica malo ohladi, jo osušimo s papirnato brisačo, jajca pa olupimo.

2.

Kruh nadrobimo na koščke. V teflonski ponvi segrejemo ½ žlice olja in na njem 3 do 4 minute pražimo kruh, da se zlato in hrustljavo zapeče.

3.

Čebulice pomešamo z odcejenim in oplaknjenim fižolom, limonovim sokom, gorčico, drobno sesekljano čebulo, peteršiljem, preostalim oljem ali grobo narezano ali natrgano solato. Solimo, popramo in na vrh položimo na pol prerezana jajca. Posujemo z drobtinami in takoj pojemo.

5