Sestavine

  • 4 žlice grškega jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
  • 250 g kuhane rdeče pese

kruhki z rostbifom

  • 2 kisli kumarici
  • 4 rezine pečenega rostbifa

kruhki z dimljeno skušo

  • 50 g dimljene skuše brez kože
  • ½ majhne rdeče čebule
  • vejice svežega kopra

Priprava

1.

Zmešamo jogurt in gorčico ter z mešanico namažemo kruh. Rdečo peso narežemo na zelo tanke rezine in z njimi obložimo kruhke, tako da se prekrivajo.

2.

Za kruhke z rostbifom po dolgem in na zelo tanke rezine narežemo kumarice. Dve rezini kruha s peso obložimo z rezinami rostbifa, nato vsako rezino narežemo na šest palčk in vsako obložimo z rezino kumarice.

3.

Za skušine kruhke vsako od preostalih dveh rezin kruha narežemo na 8   kvadratov. Skušo natrgamo na 16 koščkov in vsak kvadratek obložimo z enim koščkom. Čebulo narežemo na lističe in jo razdelimo na kvadratke kruha s skušo. Vse skupaj posujemo z narezanim koprom. Kruhke do postrežbe shranimo v hladilnik, kjer se obdržijo en dan.

4