Sendvički zvezdice
Da se bodo najmlajši šole veselili zaradi slastne malice
Sendvički zvezdice
Da se bodo najmlajši šole veselili zaradi slastne malice
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
KOLIČINA: za 1 navihančka
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 rezini polnozrnatega kruha
- 1 žlička rdečega pesta
- ½ žlice kremnega sira
Priprava
Iz 2 kosov polnozrnatega kruha z zvezdastim modelčkom izrežemo po 3 zvezdice (obrezke kruha prihranimo, lahko tudi zamrznemo, in iz njih naredimo drobtine, ko se jih nabere dovolj). Kremni sir narahlo pomešamo z rdečim pestom in premažemo polovico zvezdic. Namazane zvezdice pokrijemo z nenamazanimi, jih zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in čez noč shranimo v hladilnik.
Dopolnite malico
Sendvičke lahko pospremimo s fino jogurtovo kupico s sadjem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.