Sestavine

  • 200 g špinače
  • 180 g na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 100 g sira feta
  • 2 jajci
  • 250 g tankega vlečenega testa
  • model premera 22 cm

Priprava

1.

Oprano špinačo damo v veliko ponev, dodamo nekaj žlic vode in kuhamo le toliko, da špinača uplahne. Preložimo jo v cedilo, počakamo, da se malo ohladi, nato iz nje iztisnemo preostalo vodo. Grobo jo nasekljamo. Tudi paradižnike grobo nasekljamo. V skledi dobro zmešamo špinačo, paradižnik, zdrobljeni sir feta in obe jajci.

2.

List tankega vlečenega testa premažemo z nekaj olja, v katerem so bili vloženi sušeni paradižniki. Položimo ga v okrogel model premera 22 cm z naoljeno stranjo navzdol. Pustimo, da višek testa visi čez rob modla. Z oljem premažemo naslednji list testa in ga položimo na prvega tako, da ga malo zavrtimo. Enako naredimo še s tretjim listom, nato pa na testo naložimo pripravljeni nadev. Nadev prekrijemo s testom, ki visi čez rob. Pazimo, da je nadev v celoti pokrit. Tudi površino pite premažemo z malo olja.

3.

Pečico segrejemo na 180 °C in pito pečemo 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče in lepo obarva. Pito vzamemo iz modla, narežemo na kose in ponudimo s svežo solato.

42