Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Zahtevno
Sestavine
- 8 tankih rezin rostbifa (po 60 g)
- 150 g skute (z 20 % maščobe)
- 1 žlička drobno narezane mete
- sol
- poper
- po 16 belih in zelenih beluševih vršičkov
- olje za peko
omaka
- 50 g mesnate slanine
- 1 čebula
- 1 žlica brusnic (iz kozarca)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,2 dl rdečega vinskega likerja
- sol
- poper
Priprava
Mesne rezine zložimo na delovno površino, jih namažemo s skuto in potresemo z meto ter začinimo s soljo in poprom. Na vsak kos mesa položimo dva bela in dva zelena beluševa vršička (kot kaže slika) in zvijemo. Zvitke spnemo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in zvitke rostbifa vse naokrog lepo popečemo. Nato jih poberemo iz ponve in v pečici pri 140 °C na žaru pečemo približno 15 minut.
Podobni recepti
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene
Rostbif na žaru s hrenovim maslom in šparglji
Sedaj pripravimo še omako. Slanino narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo, narežemo kolobarčke in jih razpolovimo. Slanino in čebulo stresemo v ponev, v kateri smo prej popekli mesne zvitke. Na blagem ognju dušimo približno 5 minut, dodamo ostale sestavine za omako, še malo podušimo, nato pa omako začinimo s soljo in poprom.
Zvitke vzamemo iz pečice, zobotrebce odstranimo, zvitke rostbifa prelijemo s pripravljeno omako in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.