Vse zgodbe (361)
Erzetič iz Višnjevika
Vsaka vinska pokrajina ima drugačne naravne danosti, drugačno zgodovino in tradicijo. Od drugih pokrajin se razlikuje s svojo geografsko zamejenostjo in z različnimi ...
Preberi večGostilna pri Lojzetu
Obisk Gostilne pri Lojzetu je doživetje. Je čisti užitek. Da je Tomaž Kavčič z vsem srcem predan gostinstvu in slehernemu gostu, ne moremo ...
Preberi večBezeg: belo cveti in temno dozori
Bezeg, z latinskim botaničnim imenom Sambucus, spada med grmovnice ali nizka drevesa. Poznamo kar okrog 30 različnih vrst bezga, ki uspevajo v zmernih ...
Preberi večMmmm … marmelada!
Pripravljanje marmelade je obred. Začne se s sprehodom po gozdu in sadovnjaku, nabiranjem sadja in izbiranjem ravno prav zrelih sadežev, nadaljuje s čiščenjem ...
Preberi večŽar
Z jas, rečnih nabrežij, dvorišč in teras že dober mesec omamno diši po pečeni zelenjavi, ribah, mesu, domiselnih nabodalih in kdaj pa kdaj ...
Preberi večKo zadiši po žaru
Čeprav smo o peki na žaru že večkrat pisali, saj je nenazadnje to ena najbolj pogostih kulinaričnih tem vsakega poletnega druženja, zagotovo ne ...
Preberi večBine Volčič
Bine Volčič je že pri devetih letih vedel, da bo kuhar. Začel si je postavljati cilje in jih ob upoštevanju načela, da kjer ...
Preberi večVinske steklenice
Večini steklenic je skupen samo volumen 1 liter in 0,75 litra, po obliki pa so lahko zelo različne. Določene oblike večinoma razkrivajo geografsko ...
Preberi večLe Cordon Bleu
Svetovna slava francoske kuhinje temelji na trdni strukturi gostinskih šol, ki znanje in tradicijo »de haute cuisine« skrbno prenašajo na mlajše generacije. Slovenija ...
Preberi večČokolada
Čokolado in čokoladne izdelke lahko delimo na dva svetova, industrijsko pridelano za masovno prodajo in skoraj povsem ročno izdelano, t. i. obrtniško ali ...
Preberi večSimon Bertoncelj
Simon Bertoncelj je že v osnovni šoli vedel, da bo gostinstvo njegova poklicna pot. Je pač rad kuhal in zato čez dobri dve ...
Preberi več