Vse zgodbe (361)
Mediteranska kuhinja
Mediteranska kuhinja ni enotna in je ni mogoče preprosto določiti, saj združuje geografsko in kulturološko različne države. Vsem pa je skupna ljubezen do ...
Preberi večPoletna paleta zelišč
Kaj povedati o zeliščih, ki jih danes poznamo kot neizogiben del kuhinje? Začimbe, dišavnice in vse bolj tudi divje rastoča zelišča prispevajo k ...
Preberi večMatej Tomažič
»Zelišča so naš zaščitni znak, naša zastava in moja strast,« pravi Matej Tomažič iz vipavske Majerije, ki je že pri desetih letih starše ...
Preberi večVina roze
Ko pomislim, kdaj, kje in s čim bi si zaželel kozarec hladnega vina nežne rožnate barve z nakazanimi (ne premočnimi) okusi rdečega jagodičevja, ...
Preberi večZorjenje in peka govedine
Ko pomislimo na meso, si najpogosteje predstavljamo govedino. Spremlja nas vse življenje, a roko na srce – tako malo vemo o njej. Veliko ...
Preberi večJoštov hram
Poletje je kulinarični sinonim za mnoge dobrote, med katerimi bi večina zagotovo na prvo mesto postavila jedi z žara. Odkrivati nove sestavine, ki ...
Preberi večZmešančki
Že globoko smo vstopili v ta krasni letni čas, ko je na vrtovih in mestnih tržnicah na voljo toliko sočnega svežega sadja in ...
Preberi večBenjamin Launay
Televizija ustvarja zvezde. Tudi kuharske. Benjamin Launay sebe ne vidi kot zvezdo, čeprav zanj vedo tudi tisti Slovenci, ki niso strastni kulinarični navdušenci. ...
Preberi večPasji rep
Nenavadno ime, ki je istočasno ime potoka in doline na skrajnem vzhodnem delu Vipavske doline. V vasici Orehovica domuje družina Premrn, ki svoja ...
Preberi večOd Medžimurja do Zagorja
Sonce, morje in morske kulinarične dobrote so pomemben dejavnik poletnega počitnikovanja, zato so množična romanja turistov na hrvaško obalo seveda neizogibna. A obilo ...
Preberi več10 trikov za uspešno peko na žaru
Sezona peke na žaru je že v polnem razmahu, zato smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za to prijetno poletno kuharsko dejavnost!
Preberi več