Vse zgodbe (402)
Fižol, prava zakladnica zdravja
Vse moje otroštvo je bilo prežeto s fižolom. Med preklami smo se otroci radi skrivali, ga doma luščili in jedli v vseh mogočih ...
Preberi večVložena zelenjava
Vsi ponosni lastniki vrtov, na katerih zrase toliko zelenjave, da je sproti nikakor ne uspejo pojesti, ob koncu poletja in v začetku jeseni ...
Preberi večAlenka Kodele
Za Alenko Kodele mnogi trdijo, da je najboljša slaščičarka v Sloveniji. Skromno odgovarja, da je to sicer povsem subjektivna ocena, ki pa jo ...
Preberi večZamaški
Le v tesno zamašeni steklenici se vino ne pokvari. Vina, narejena iz grozdja z boljših leg in z večjo skrbjo, leta zorijo in ...
Preberi večŠpanska Rioja
Kako se je rodila Rioja? Čeprav imata vinogradništvo in vinarstvo okoli glavnega mesta Logroño ob reki Ebro globoke korenine, povezane s Feničani, nato ...
Preberi večNamizne oljke
Plodovi oljke so eni redkih sadežev, ki niso neposredno užitni ob obiranju. Oljke je treba s primerno tehnologijo predelave razgreniti in fermentirati, saj ...
Preberi večPo jutru se dan pozna!
Kaj ste pojedli danes za zajtrk? Če je odgovor nič in je vaš izgovor, da niste imeli časa, vam bo tokratna tema kot ...
Preberi večGorazd Potočnik
Slaščičarsko delavnico povsem spontano imenuje laboratorij, je upornik, ki stvari zmeraj rad postavi drugače, in hkrati perfekcionist, ki želi do potankosti spoznati vsako ...
Preberi večPalamida – roparska lepotica
Prav na vsako vrsto rib, ki sem jih kdaj jedel, me vežejo prijetni spomini, in ko jo pripravljam, se spominjam dogodkov, družb, okusov ...
Preberi večKuhanje na način sous vide
Pred časom smo v naši reviji pisali o kuhanju pri nizkih temperaturah. Takrat je bilo to še vedno nekaj novega in neobičajnega, čeprav ...
Preberi večBorovnice
Spominjam se, kako sem kot otrok hodila z mamo in našo sosedo Pepco nabirat borovnice v gozd. Mama je zjutraj pripravila obilen zajtrk ...
Preberi več