Sestavine

  • 80 g ajdove moke
  • 1 srednje veliko jajce
  • 2,5 dl mleka
  • ščep soli

nadev

  • 100 g zrelega grojerja ali čedarja
  • 100 g šunke
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 srednje velika jajca
  • maslo za ponev
  • pražene gobice, posute s peteršiljem, ali v pari kuhana špinača, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

V vrčku ali skledi zmešamo moko, jajce, mleko in sol. Postavimo na stran za pol ure (ali največ 3 ure).

2.

Sir naribamo, šunko natrgamo na koščke. V drugi skledi zmešamo gorčico, sladko smetano in sir. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in dva plitva pravokotna pekača obložimo s papirjem za peko ali aluminijasto folijo.

3.

V večji ponvi stopimo maslo in spečemo 4 tanke palačinke.

4.

Vsako od palačink nadevamo s četrtino mešanice s sirom. Nadev nalagamo na sredino palačink, sredi nadeva pa naredimo prostor, v katerega ubijemo po eno jajce. Okrog razporedimo nekaj koščkov šunke. Robove palačink zavihamo navznoter, da dobimo kvadrate. Vsako zavihano palačinko v ponvi pečemo še pol do eno minuto, nato jo preložimo na pekač. Postopek ponovimo z vsemi palačinkami in jih v pečici pečemo 6 do 7 minut, da beljak zakrkne. Po želji postrežemo s praženimi gobicami ali kuhano špinačo.

3