Sestavine

  • 250 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g kodrolistnega ohrovta brez stebel
  • sol in poper
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 4 jajca

Priprava

1.

Šampinjone narežemo na rezine, česen stremo. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem na majhnem ognju 1 minuto pražimo česen. Dodamo šampinjone in jih spražimo do mehkega. Nato dodamo kodrolistni ohrovt. (Če v ponev ne spravimo vsega, ga dodamo pol, mešamo, da upade, nato dodamo preostalega.) Ko ves ohrovt upade, solimo in popramo. Prilijemo vino in kuhamo še 3 minute.

2.

Zdaj v ponev ubijemo jajca in jih nežno pečemo 2 do 3 minute. Nato pokrijemo s pokrovko in počakamo 2 do 3 minute ali toliko časa, da so jajca pečena, kot nam je všeč. Postrežemo s kruhom.

1