Sestavine

  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žlice rjavega sladkorja
  • ščep soli
  • 1 razžvrkljano jajce
  • ½ žlice javorovega sirupa
  • 1,5 dl mleka
  • nekaj kapljic rdečega barvila za živila
  • rastlinsko olje za peko
  • javorov sirup za preliv
  • sladkor v prahu za posip

potrebujemo še

  • potrebujemo še

Priprava

1.

V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V vrču zmešamo mokre sestavine (razen barvila) in mešanico postopoma prilijemo k suhim, medtem mešamo z metlico, da dobimo gladko testo.

2.

Dve žlici testa damo v skledico in ga obarvamo z nekaj kapljicami rdečega barvila za živila. Prelijemo ga v plastenko za brizganje.

3.

Tretjino preostalega testa damo v drugo plastenko, drugi dve tretjini pa prelijemo v vrč.

4.

V oplasteni ponvi segrejemo kanček olja. V ponev iz plastenke nabrizgamo testo tako, da dobimo obris jelenčkove glave, in narišemo dva krogca za oči. Obraz zapolnimo s testom iz vrča. Z obarvanim testom naredimo nosek. Palačinko pečemo 1 do 2 minuti, nato jo obrnemo in pečemo še 1 minuto. Ponovimo še trikrat, da dobimo 4 palačinke. Postrežemo jih s sladkorjem v prahu in javorovim sirupom.

Nasvet

Prvi Rudolf morda ne bo popoln, a vaja dela mojstra.

Namesto barvila za živila lahko za nosek uporabimo tudi malino.

3