Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
  • 6 jajc
  • majhen šopek drobnjaka
  • 100 g sira brie
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 kumara
  • 200 g redkvic
  • sol in poper

Priprava

1.

Razgrejemo žar v pečici. V majhni ponvi segrejemo žličko olja in na njem pražimo slanino, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju.

2.

Sir brie narežemo na rezine. Jajca rahlo razžvrkljamo ter zmešamo z narezanim drobnjakom in popraženo slanino, solimo in popramo. V oplasteni ponvi segrejemo 2 žlički olja, vanjo zlijemo jajčno mešanico in na nizki temperaturi pečemo, da se na pol strdi, nato obložimo z rezinami brieja. Postavimo pod razgret žar v pečici in pečemo toliko, da se omleta do konca strdi in zlato obarva.

3.

Medtem pripravimo solato. Kumaro razpolovimo in po diagonali narežemo na rezine, redkvice narežemo na četrtine. V skledi zmešamo preostalo olje, kis, gorčico, sol in poper ter zmešamo z zelenjavo.

4.

Omleto vzamemo iz pečice, narežemo na trikotnike in postrežemo s solato.

1