Svinjske zarebrnice v začimbni slanici
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2017
ČAS PRIPRAVE: 50 min + čas v slanici
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana
Priprava
Vse sestavine za slanico damo v veliko kozico z 1 litrom vode in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno slanico položimo svinjske zarebrnice, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri. Zarebrnice vzamemo iz slanice, jih oplaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem.
Pečico segrejemo na 200 °C. Veliko rebrasto ponev segrejemo na močnem ognju in v njej pečemo zarebrnice 3 do 4 minute na vsaki strani, da se pokažejo proge od ponve – po potrebi jih pečemo v dveh porcijah. Popečene zarebrnice prenesemo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih v pečici pečemo še 10 do 12 minut, da so skoz in skoz pečene.
Nasvet
Svinjske zarebrnice je težko ravno prav speči ne smejo biti premalo pečene, če pa jih pečemo predolgo, so suhe. Če pa jih vložimo v slanico, bo meso mehkejše in tudi sočnejše.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.