Sestavine

  • 650 g svežega ingverja
  • 600 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 6 dl prihranjene vode od kuhanja ingverja

Priprava

1.

Ingver čez noč zamrznemo (tako se zmehča). Naslednji dan ga olupimo in narežemo na kose, dolge 2 cm.

2.

Ingver damo v kozico in ga prelijemo z vodo, da sega nekaj centimetrov nad ingver. Zavremo, pokrijemo in nežno kuhamo približno 1 1⁄2 do 2 uri, da je mehak. Zmehčan ingver odcedimo, tekočino od kuhanja prihranimo.

3.

Pripravimo sirup. Odmerimo 6 dl tekočine od kuhanja ingverja, jo zlijemo nazaj v kozico in dodamo sladkor. Pristavimo na nizko temperaturo in mešamo, da se sladkor stopi, nato nehamo mešati. Zavremo in nežno kuhamo 15 do 20 minut, da nastane gost sirup.

4.

V sirup dodamo ingver in nežno kuhamo še 20 minut. Nato z ingverjem in sirupom napolnimo dva sterilizirana kozarca in ju nepredušno zapremo. Shranimo na hladnem suhem mestu, kjer se vloženi ingver obdrži do 1 leta.

2
OZNAKE