Presni krekerji

Presni krekerji
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
KOLIČINA: 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 jabolki
- 2 skodelici orehov
- 1 skodelica mandljev
- 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- pest rozin
- ½ žličke mletega muškatnega oreščka
- himalajska sol po okusu
Priprava
Jabolki olupimo in jima odstranimo peščišče, nato ju zmiksamo v električnem mešalniku. Posebej drobno zmeljemo še orehe in mandlje.
Vse sestavine za krekerje zmešamo in testo razvaljamo na debelino 3 mm.
Testo damo v dehidrator pri 90 °C in pustimo 1 uro, nato ga z nožem razrežemo na ploščice in nadaljujemo dehidriranje še nadaljnjih 5 ur oziroma tako dolgo, da so krekerji suhi. (Krekerje lahko sušimo tudi v pečici pri 50 °C z ventilacijo. Čas sušenja v pečici je dvakrat daljši: testo najprej sušimo dve uri, nato ga narežemo in sušimo še 10 ur.)
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.