Sestavine

  • 1 velika kumara
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g rikote
  • 25 g sira z modro plesnijo

kanapeji z grozdjem

  • 16 manjših jagod črnega grozdja
  • 4 orehova jedrca

kanapeji z granatnim jabolkom

  • pest zrn granatnega jabolka
  • nekaj vejic timijana

Priprava

1.

Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko

2.

Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.

4