Ameriške palačinke
Slasten in sladek zajtrk za odličen začetek dneva
Ameriške palačinke
Slasten in sladek zajtrk za odličen začetek dneva
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 jajci
- 130 g moke
- 2,5 dl mleka
- 30 g masla
- 1 žlička sode bikarbone
- ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- maslo za peko
- maslo, javorov sirup ali brusnični žele, ko postrežemo
Priprava
Maslo stopimo. V večji posodi pomešamo moko, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Dodamo jajci in ročno premešamo z metlico, da dobimo gladko maso. Med mešanjem dodajamo mleko in stopljeno maslo. Masa za palačinke naj stoji vsaj pol ure.
Ponev, v kateri običajno pečemo palačinke, premažemo z nekaj masla in v njej naenkrat spečemo po 3 majhne debelejše palačinke tako, da jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.
Palačinke postrežemo tople z maslom, javorovim sirupom ali brusničnim želejem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.