Sestavine

  • 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
  • stopljeno maslo za pokapanje in premaz

nadev

  • 120 g jedilne čokolade
  • 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

ko postrežemo

  • kokosovi ostružki
  • sladka smetana ali vaniljev sladoled

Priprava

1.

Za nadev čokolado drobno naribamo in zmešamo z naribanimi mandlji. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Beljake stepemo v čvrst sneg in zmešamo z rumenjakovo mešanico.

2.

Oba lista vlečenega testa pokapamo z malo stopljenega masla, nato ju drugega vrh drugega položimo na navlažen prt. Na testo razprostremo jajčno maso in posujemo s čokoladno-mandljevo mešanico.

3.

Testo z vijemo v zavitek in konca zavihamo navznoter. Zavitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažemo s stopljenim maslom. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C, in pečemo 25 do 30 minut.

4.

Zavitek postrežemo vroč, okrašen s kokosovimi ostružki, in priložimo še stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.

Nasvet

Če niste ljubitelj čokolade in oreščkov, pa lahko pripravite katerega od sadnih zavitkov: hruškov zavitek s kozjim sirom, jabolčni zavitek ali skutni zavitek z robidnicami.

4