Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2015
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper
Priprava
Žar v pečici močno segrejemo. Špargljem odstranimo olesenele konce in jih zavržemo. Kruh narežemo na 12 podolgovatih trakov oziroma vojačkov, malo krajših od špargljev.
Na vsako kruhovo palčko položimo špargelj in oboje skupaj tesno ovijemo z rezino slanine. Zavitke položimo na pekač, jih začinimo in pod vročim žarom v pečici pečemo 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.
V kozici zavremo osoljeno vodo in v njej približno 7 minut kuhamo račja jajca, da je beljak kuhan, rumenjak pa tekoč. Jajca takoj postrežemo skupaj s toplimi špargljevimi vojački, ki jih pomakamo v rumenjak.
Opomba
Namesto račjih jajc lahko uporabite kokošja, ki pa so manjša od račjih in jih v mehko kuhate le 3 do 4 minute.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.