Letošnji festival čokolade v Radovljici obiskala množica sladkosnedov
Članek je objavljen na Revija Dober tek
Deseta izvedba festivala čokolade v Radovljici je po prvih ocenah obiskalo med 25 000 in 30 000 obiskovalcev.
Deseta izvedba festivala je prinesla kar nekaj novosti, ki so jih obiskovalci odlično sprejeli. Zanimiv in atraktiven program v graščini s pestrimi razstavami ter kulinaričnimi delavnicami je požel veliko zanimanja. Družine so si z zanimanjem ogledale skulpture in deželo velikega čokoladnega zajca iz LEGO kock, otroke pa je navdušil program z Nikom Škrlcem. Odrasli so pokazali velik interes za kulinarične delavnice z znanimi kulinaričnimi ustvarjalci.
Z obiskom dogodka so bile zadovoljne tudi čokoladnice, pohvale pa so podali tudi obiskovalci ter domačini. Odlično sta se obnesla tudi sistema okušanja čokoladnih dobrot z degustacijskimi kuponi ter vračila kozarcev, s katerima so orgnizatorji poskrbeli za bolj urejeno prizorišče.
Na dogodku so obiskovalci ocenjevali tudi zmagovalne tri praline tekmovanja za naj pralino. Izid je bil zelo tesen, saj je razlika znašala le 2 glasova. Prvo mesto je po mnenju obiskovalcev pripadlo Kozji izbiri Radolške čokoladnice, drugo mesto pralini Snickers Hiše čokolade Molinet in tretje mesto pralini Yuzu čokoladnice Aska.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.