Po tem ko izberemo jedilnik za zabavo, se je smiselno posvetiti izbiri ustrezne spremljave alkoholnih in brezalkoholnih pijač.
S kakovostnim vinom skorajda ne moremo zgrešiti. Predvideti moramo vsaj pol steklenice vina za vsakega gosta ali pa raje več, če vemo, da so naši prijatelji zavzeti pokuševalci.
Ponudbo pijač lahko dopolnimo tudi s pivom, še posebno, če se to bolje ujema z izbranimi jedmi.
Tudi peneča vina so stalnica decembrskih praznovanj. Najbolje bo, če jih ponudimo kot aperitiv ali ob slaščici.
Nikakor pa na zabavi ne smemo pozabiti na goste, ki alkohola ne pijejo – res bi bilo nerodno, če bi jim lahko postregli le z vodo iz pipe. Poleg sokov lahko zanje pripravimo pestre brezalkoholne koktajle – nekaj predlogov za pripravo smo zbrali v decembrski številki revije Dober tek.
Tudi sicer lahko veselo družbo počastimo s pisanimi koktajli. Najlažje jih bo pripraviti v večjih količinah kot skledo punča ali v velikih vrčih. Če imamo prostor, pa lahko zabavo popestrimo tudi s postajo za koktajle, kjer na mizi ali pultu združimo vse potrebne sestavine za tri različne koktajle in pripravimo kartice z navodili, da si lahko vsak gost pripravi kozarec ali dva. Ponudbo lahko pospremimo z naborom zelišč in začimb za koktajle, s pisanim sadjem in seveda izdatnimi količinami ledu – računajmo na vsaj kakšnih 400 gramov ledu na osebo.
Katere pijače bomo pripravljali letos?
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.