Sestavine

  • 250 g humusa
  • 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g manjših šampinjonov
  • sok 1⁄2 limone
  • velika pest sesekljanega peteršilja

Priprava

1.

Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.

2.

Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.

3.

Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.

3
OZNAKE