Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!
Pica z mladim krompirjem in sirom brie
Krompir ni samo za pire!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 2 pici
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 testeni osnovi po 150 g
- 230 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- 100 g sira brie
Priprava
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pod tekočo vodo skrtačimo in narežemo na tanke rezine. V kozici zavremo vodo in krompir kuhamo 5 minut, da se skoraj skuha. Odcedimo ga in posušimo, damo v skledo in dobro zmešamo z oljčnim oljem in lističi rožmarina.
Testo položimo na pekač. Po testu razporedimo sir in nanj zložimo krompir z rožmarinom. Solimo in popramo. Pečemo 18 do 20 minut, da se testo speče in krompir začenja rjaveti.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.