Valentinovo s Kvarnerjem v objemu vašega doma
Članek je objavljen na Dobertek.com
Hrvaška turistična skupnost in Turistična skupnost Kvarnerja sta v sodelovanju s skupino Kaval group pripravili virtualno kulinarično potovanje po Kvarnerju in kvarnerskih okusih z naslovom Valentinovo s Kvarnerjem v objemu vašega doma.
Na potovanje sta nas pospremili direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji, Metka Bradetić in direktorica Turistične skupnosti Kvarnerja, Irena Peršić Živadinov, trihodni meni pa so pripravljali vrhunski slovenski in hrvaški kuharski mojstri:
- vrhunski mladi chef Mojmir Šiftar (chef bodoče restavracije PEN iz Ljubljane) je pripravil predjed iz tune
- kreativni in izkušeni chef Ognjen Novković (chef restavracije Kukuriku iz Kastva) je navdušil z glavno jedjo iz rib, škampov in školjk
- priznani slovenski chef Igor Jagodic (chef ljubljanske restavracije Strelec) pa je za številne gledalce pripravil sladico iz limon, fig in oljčnega olja
Nenad Kukurin, lastnik hotela in restavracije Kukuriku iz Kastva, tudi večkrat nagrajeni sommelier, je s svojimi priporočili vin kulinaričnim dobrotam dodal piko na i: kot spremljavo predjedi je priporočil penino Brut nature vinske kleti Plovanić iz Kastva, ob glavni jedi avtohtono rdeče vino sansigot kleti Šipun iz Vrbnika, ob desertu pa nežno rdeče vino cabernet sauvignon iz vinske kleti Pavlomir.
Direktorica Turistične skupnosti Kvarnerja, Irena Peršić Živadinov, je ob tej priložnosti poudarila, da na Kvarnerju zelo pogrešajo svoje slovenske goste in prijatelje ter dodala: »Valentinovo je praznik ljubezni in idealen trenutek, da se zahvalimo vsem tistim, ki nam veliko pomenijo«.
»Navdih za današnje kulinarično potovanje je primorska kuhinja, ki temelji na ribah, rakih, školjkah, agrumih, domači zelenjavi, začimbah, oljčnem olju in vinih, s katerim smo se poskusili približati naši publiki in okuse polj, zemlje in morja prek mojstrskih rok vrhunskih kuharskih chefov pripeljati v domove naših gostov. Dobri sosedski odnosi, sodelovanje in prijateljstvo so tiste vrednote, ki jih že ves čas spodbujamo in negujemo. Tudi v tokratni zgodbi, v kateri smo povezali vrhunske kuharske mojstre in naši publiki podarili recepte kvarnerske ljubezni, smo še enkrat dokazali, da smo skupaj močnejši in da je, sploh v težkih časih, sodelovanje tisto, ki šteje,« je povedala direktorica predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji, Metka Bradetić.
Zanimivost
S sloganom »Raznolikost je lepa« se Turistična skupnost Kvarnerja poklanja raznolikosti regije, ki je prisotna tudi v kulinariki. Ta se na Kvarnerju spaja z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino ter vedno znova privablja številne goste.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.