Darila iz kuhinje
Članek je objavljen na dobertek.com
Nakupovanje daril je za marsikoga velik stres. Iskanju prave ideje, gneči v prepolnih trgovinah in na cestah v bližini nakupovalnih centrov se lahko tudi izognete. Podarite darilo iz kuhinje – in vašo družbo.
Praznični čas je pred vrati. To je za mnoge najlepši čas v letu, zato si ob koncu tega veselega (in na trenutke tudi malo norega) decembra oddahnite, se posvetite sebi in tistim, ki jih imate najraje, in uživajte. Zagotovo tudi vam ni všeč, da dragoceni čas izgubljate v trgovinah in v predpraznični noriji. Zato imamo za vas predlog: zamenjajte letos kakšno darilo, ki bi ga kupili v trgovini, za darilo, ki ga naredite sami. To so majhne pozornosti, ki so najboljšega okusa in očarljivo dišijo, saj vsebujejo tudi čarobno sestavino: ljubezen. Veliko jih lahko pripravite vnaprej, da tik pred zdajci ne boste imeli nobenih skrbi.
Za vas imamo predlog: zamenjajte letos kakšno darilo, ki bi ga kupili v trgovini, za darilo, ki ga naredite sami.
Zbrali smo nekaj zamisli za okusna darila, ki bodo navdušila vse vaše prijatelje!
Komplet za vročo čokolado
Vsak med nami pozna kakšnega čokoholika. Naredite jim te slastne čokoladne palčke in nikoli več ne bodo želeli uporabljati klasičnega kakava. Če dodate še ljubko skodelico in dišečo svečko, boste svojim čokoholičnim prijateljem ustvarili zares prijeten zimski večer.
Vse za trojne čokoladne kolačke
Popolno darilo za nekoga, ki obožuje peko. Pa tudi za tiste, ki se nikakor ne morejo lotiti peke in jim je treba vse pripraviti vnaprej. Ti trojni čokoladni kolački (cupcakes) bodo navdušili! (Ne pozabite prepisati recepta na lep list papirja, ki ga priložite darilu.)
Komplet za pečeni camembert
Idealno darilce za ljubitelje sira: škatlica camemberta, ki ga pogrejemo v pečici in ponudimo s pijanimi rozinami.
Darilce za kofetkarje
V kozarec za vlaganje nasujte kakovostno kavo, v celofan pa zavijte drobne piškote, ki se odlično ujamejo h kavi. Ker nam vsem primanjkuje časa in se ne znamo ustaviti, na kozarec napišite “Čas zate.”
Mini panettone
Italijansko božično pecivo. V pomanjšani različici je panettone tako prisrčen, da ga je kar škoda pojesti …
Darilo za Rudolfa
Ti jelenčki iz krhkega testa so zagotovo darilo, ki lahko pričaka Rudolfa pod smrečico. Razveselilo pa bo tudi otroke!
Božični piškoti s suhim sadjem
Ti božični piškoti so kakor nalašč za pomakanje v desertno vino, priležejo pa se tudi h kavi. In ohranijo se zares dolgo, tako da bodo na božič spominjali vse do konca januarja!
Dišeči možički
Tako ljubki so! Če dišeče možičke (“gingerbread men”) pospravite v lično škatlo in napišete lepo voščilo, bodo vašim najljubšim prinesli iskren nasmeh na obraz.
Mentolove sladkorne palčke
Ob njih takoj pomislimo na božične filme! Mentolove sladkorne palčke naredimo zelo preprosto in pri tem nam lahko pomagajo tudi otroci. Lahko jih priložite darilu ali pa z njimi okrasite božično torto.
Naročnina na revijo Dober tek
Najlepše in najbolj uporabno darilo za vse ljubitelje kuhanja! Na čestitko napišite, da ga bo revija razveseljevala vsak mesec, vse leto, mi pa bomo poskrbeli, da bo našo povsem prenovljeno in še obsežnejšo januarsko številko revije vaš obdarjenec prejel 8. januarja naravnost v nabiralnik. Izpolnite naročilnico.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.