Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g pustega jagnječjega mesa
  • 1 velika čebula
  • 2 velika korenčka
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici začimbne mešanice ras-elhanout*
  • 400-gramska pločevinka nasekljanega paradižnika
  • 400-gramska pločevinka čičerke
  • 200 g suhih marelic
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • 100 g semen granatnega jabolka in 2 pesti grobo nasekljanega koriandra za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jagnječje meso narežemo na kocke. Zelenjavo olupimo, čebulo grobo nasekljamo, korenje po dolgem narežemo na četrtine, nato pa še na koščke, česen drobno nasekljamo.

2.

V veliki kozici segrejemo olje in meso opečemo z vseh strani. Vzamemo ga iz kozice, nato v kozico damo čebulo in korenje ter pražimo 2 do 3 minute, da čebula rahlo porumeni. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato vmešamo mešanico začimb in paradižnik. Omako solimo, vanjo vstavimo jagnjetino, oplaknjeno in odcejeno čičerko in marelice. Zalijemo s piščančjo osnovo, premešamo in pustimo, da jed počasi zavre. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za eno uro.

3.

Če po eni uri jagnjetina še ni mehka, posodo še za 20 minut postavimo v pečico, da se zmehča. Pred postrežbo naj se jed malo ohladi, nato jo posujemo s semeni granatnega jabolka in koriandrom. Za prilogo postrežemo kuskus ali riž.

10