Solata z lignji, papriko in čičerko
Solata z lignji, papriko in čičerko
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2013
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 600 g kuhane čičerke (ali 2 pločevinki po 400 g)
- velik šopek peteršilja
- 1 rdeč čili
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- 600 g očiščenih lignjev
- sok in lupina 1 velike limone
- sol
- poper
Priprava
Cele paprike spečemo na žaru ali v pečici tako, da lupina počrni in odstopi od mesa. Preložimo jih v skledo, pokrijemo, in ko se ohladijo, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Sok, ki se je izločil iz paprik, prihranimo. Čičerko iz pločevinke splaknemo in odcedimo. Peteršilj sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Lignje narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele.
V veliki solatni skledi zmešamo papriko, čičerko, peteršilj, čili in česen. Dodamo tudi ves sok od paprik.
Zelo močno segrejemo veliko ponev. Dodamo kanček olja in lignje, ki jih v eni minuti prepražimo, nato stresemo v skledo s čičeriko. Začinimo s soljo, poprom, preostalim oljem, limonovim sokom in lupino. Premešamo in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.